ACTUALITATCUINA

El millor entrepà d’Espanya del 2024 es fa a Catalunya

Foto: Concurs Millor Bocata d’Espanya

Com cada any per aquestes dates se celebra el ‘Campionat d’Espanya d’Entrepans’, organitzat per ‘Fenicia Marketing Gourmet‘, per triar el millor entrepà de l’estat i en l’edició d’aquest 2024, el guanyador ha estat un entrepà elaborat a Catalunya. Es tracta de l’Especial Miguelin, un entrepà de bacó, pit de pollastre, pebrot verd i pa rústic, acompanyat de salsa miguelin, elaborat a la Tasqueta Cal Miguelin del carrer Sants Abdó i Senen, 17 del Pla del Penedès (Barcelona).

L’Especial Miguelin, té la seva història, fa divuit anys que una veïna de Pla del Penedès els hi va demanar a la Tasqueta que li fessin un entrepà especial per a celebrar el seu aniversari i el cap de cuina, Abel Moreno, va decidir barrejar el pollastre tallat petit amb el bacó i el pebrot, afegint-li una salsa especial i secreta. Ara s’ha convertit en el millor entrepà d’Espanya.

En el Concurs celebrat el passat 4 de juny a la ciutat d’Oviedo van participar 126 entrepans de 17 comunitats. El jurat format per crítics gastronòmics van destacar de l’Especial Miguelin, la qualitat del pa, la combinació de sabors i la presentació.

En segona posició va quedar un entrepà de llonganissa de Cal Carrero, una orxateria i gelateria del barri de Patraix a València. Un entrepà elaborat amb llonganissa de pasqua fresca, formatge scamorza, ceba caramel·litzada, tomàquets xerri confitats, salsa pesto, maionesa d’herbes i alfàbrega.

Tanca el podi un altre entrepà del País Valencià, el Joselillo, del Restaurant la Mesedora d’Algemesí a la Ribera Alta. Un entrepà elaborat amb una base de tomàquet, llonganissa artesanal, melmelada de bacó casolana, ceba morada caramel·litzada i salsa ‘smoked mayo‘ a base de maionesa amb un lleuger sabor picant i bacó fumat.

Aquest any els tres primers premis s’han quedat als Països Catalans.

Tags: Millor entrepà d'Espanya

Notícies semblants: