La catalana Mireia del Pozo guanyadora del Premi Mundial de la Pau per la Igualtat.

Foto: X @MireiadelPozo

La catalana Mireia del Pozo Farreres de 46 anys, experta internacional en igualtat i gènere i presidenta del Centre d’Estudis de les Dones d’Europa (CEDE), ha estat la guanyadora del Premi Mundial de la Pau per la Igualtat, en la categoria de ‘Suport Extraordinari més enllà de la Pau’. Per primer cop  una dona catalana és reconeguda amb aquest guardó que atorguen el Fòrum Mundial de la Pau, la Fundació per a la Pau Schengen, el Comitè de la Pau i el Gran Duc de Luxemburg.

El jurat ha volgut destacar de Mireia Pozo, la seva excel·lent tasca per la pau, la igualtat i la inclusió a través d’iniciatives extraordinàries per construir la pau ajudant les dones en tots els àmbits de les seves vides. En edicions anteriors havien estat guardonades l’activista per la pau Asma Khalifa d’origen libanès o Lakshitha Saji Prelis, copresident de la Coalició Mundial sobre Joventut, Pau i Seguretat.

Mireia del Pozo Farreres és Llicenciada en Dret, Titulada en Comunicació i noves tecnologies a escala europea, Diplomada en Administració i Direcció d’entitats socials i Tercer Sector i Titulada Superior en Agent d’igualtat. Va exercir l’advocacia en els seus primers anys laborals, especialitzant-se en violència de gènere i menors, col·laborant amb Serveis Socials, cases d’acolliment i Hospital Sant Joan de Déu.

Després de patir un greu accident esportiu que la va deixar un temps en cadira de rodes, va decidir implicar-se de ple en el Tercer Sector Social i aplicar la seva formació a aquestes necessitats. Va ser la ideòloga i responsable del desplegament del Pla d’Urgència i Emergència a Catalunya per les dones emprenedores, empresàries i autònomes, durant la pandèmia de la Covid-19.

Tags: dones emprenedores, Premis

Notícies semblants: