ACTUALITATCUINA

Dos dels millors vermuts del món s’elaboren a Catalunya – Premis World Vermouth Awards 2024

Dos vermuts catalans han estat considerats com els millors vermuts del món en la seva categoria, en els premis World Vermouth Awards 2024. Es tracta del Rosat 2024 i Blanc 2023 de la marca lleidatana Marnuthem, nascuda l’any 2018 a Bell-lloc d’Urgell a la comarca del Pla d’Urgell. Una marca jove, dedicada a l’estudi i desenvolupament de vermuts.

El Rosat 2024 ha estat el millor en la categoria de semidolç. El jurat dels World Vermouth Awards 2024, el defineix com un “vermut d’aparença rosada i amb lleugeresa floral. Progressa cap a una sensació en boca cremosa amb tocs de vainilla i nabius frescos. El final té notes fresques de llimona amb un toc de cardamom i una amargor d’herbes”.

El Blanc 2023 ha triomfat en la categoria de semisec, el que defineixen com un “vermut clàssic amb cítrics frescos, tocs cremosos de fruites tropicals amb traces de canyella i clau. Això condueix a un paladar arrodonit amb notes cítriques fresques i un toc d’amargor. Hi ha una subtil efervescència al final per a completar l’experiència del tast”.

Tots dos vermuts estan disponibles a la web de Marnuthem a un preu de 29,90 €.

Tags: Millor vermut del món

Notícies semblants: