ACTUALITAT

 Torna ‘Bola de Drac’ a la televisió de Catalunya


Gràcies a un acord entre Toei Animation i la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), la plataforma digital 3Cat i el SX3 oferiran de nou “Bola de Drac”, naturalment, en català. Trenta-quatre anys després de l’emissió del primer capítol en català de la famosa sèrie d’Akira Toriyama, els infants i els fans d’aquesta sèrie, podran gaudir de ‘Bola de Drac’, ‘Bola de Drac Z’ i ‘Bola de Drac Súper’, un total de 575 capítols.

La popular sèrie d’animació que va marcar tota una generació de joves, Bola de Drac, va néixer al Japó de la mà d’Akira Toriyama un 20 de novembre de l’any 1984, quan el nou còmic manga es va publicar en la revista japonesa “Shonen Jump”. Dos anys més tard va fer el salt a la televisió japonesa, però a Catalunya hauríem d’esperar sis anys més per poder veure aquest noi entremaliat, amb els cabells punxeguts, parlant català a les nostres pantalles. El 15 de febrer de 1990 es va emetre el primer capítol de Bola de Drac per TV3.

A la primera temporada, la televisió catalana, tan sols va emetre 26 capítols, però tant va ser l’èxit entre el públic infantil i juvenil de Catalunya, que es van veure obligats a comprar els drets d’emissió de la sèrie sencera i així és com vam poder veure completes les aventures de Son Goku i Bulma perseguint set boles de drac.

El 17 d’octubre de 1991 es va estrenar la segona part, Bola de Drac Z, la popular sèrie d’aventures i humor, Akira Toriyama la va convertir en una sèrie de ciència-ficció, amb personatges com els Guerrers de l’espai que eren extraterrestres o els viatgers en el temps com Trunks o Cèl·lula. El setembre del 2011, es va emetre l’últim capítol de Bola de Drac Z per TV3. Ara, per primer cop podrem sentir en català els capítols de ‘Bola de Drac Súper’ capítols emesos entre els anys 2015 i 2018.

Tags: 3Cat, Bola de Drac, TV3

Notícies semblants: