ACTUALITAT

Mor Enric Sopena, veterà periodista català i referent de la informació política

Segons ha informat el diari ‘El Plural’ ahir va morir el periodista barceloní Enric Sopena Daganzo als 79 anys, a causa de l’Alzheimer que patia feia anys. Sopena es va llicenciar en Periodisme per les Universitats de Barcelona i Navarra i va començar la seva carrera professional a Ràdio Barcelona de la Cadena SER, per després passar a ser redactor de ‘La Vanguardia’. També va treballar a ‘El Periodico‘, ‘Diari de Madrid’ i al ‘Diari de Barcelona’.

Sopena va ser cap dels Serveis Informatius de TVE, director de Ràdio Nacional d’Espanya, de RTVE de Catalunya i de Com Ràdio, entre altres. L’any 2005 funda el diari ‘El Plural’ que va presidir fins a l’any 2017. Membre numerari de l’Opus Dei, Sopena va ser detingut l’any 1971 per no voler respondre en un interrogatori, al·legant secret professional, sobre una roda de premsa de l’ANC, que en aquells anys treballava en la clandestinitat.

Va pertànyer al Grup Democràtic de Periodistes i va presidir l’Associació de Premsa de Barcelona, des d’on va impulsar la creació del Col·legi de Periodistes de Catalunya. El president del govern central en un post de X, ha volgut destacar la seva professionalitat i honestedat.


Des d’aquí volem mostrar el nostre més sincer condol a la família i amics. Descansa en pau, Enric, que la terra et sigui lleu.

Tags: age, Enric Sopena, Morts, Periodista

Notícies semblants: