ACTUALITAT

Marta Ferrusola, esposa de Jordi Pujol, mor als 89 anys


Marta Ferrusola, ha mort a l’edat de 89 anys a causa d’una pneumònia. L’esposa de president de la Generalitat de Catalunya, Jordi Pujol, patia Alzheimer des de l’any 2018. La seva figura ha estat una de les més reconegudes en l’àmbit polític català, tant per la seva presència al costat de Pujol durant els 23 anys de mandat com per la seva implicació en diverses controvèrsies i investigacions judicials en els darrers anys.

Marta Ferrusola Lladós va néixer el 1935 a Barcelona. Es va casar amb Jordi Pujol el 1956, amb qui va tenir set fills. Ferrusola va ser una figura influent dins de la família Pujol, catòlica i conservadora, va exercir un rol destacat en l’educació dels seus fills i en la vida social i política de la seva època.

Durant els 23 anys en què Jordi Pujol va ser president de la Generalitat (1980-2003), Marta Ferrusola va mantenir un perfil públic, sovint participant en actes oficials i socials al costat del seu marit. La seva imatge de “primera dama” de Catalunya la va convertir en una figura emblemàtica, coneguda per la seva forta personalitat i defensa de les tradicions catalanes.

Els últims anys de la seva vida van estar marcats per les investigacions judicials que van implicar a la família Pujol. L’any 2014, Jordi Pujol va confessar que la seva família havia tingut diners a l’estranger sense declarar durant dècades, fet que va desencadenar una sèrie de processos judicials. Marta Ferrusola va ser investigada per un suposat blanqueig de capitals i altres delictes econòmics, però a causa de l’Alzheimer que patia va quedar al marge del procés.

Malgrat les controvèrsies, Marta Ferrusola sempre va defensar la innocència de la seva família i va mantenir-se ferma en les seves conviccions. La seva mort deixa un llegat complex, marcat tant per la seva contribució a la vida pública catalana com per les ombres de les investigacions judicials.

La mort de Marta Ferrusola ha generat nombroses reaccions en l’àmbit polític i social de Catalunya. Diverses personalitats han expressat el seu condol a la família Pujol, destacant la figura de Ferrusola com a una persona clau en la història recent de Catalunya. La seva mort suposa el tancament d’un capítol important en la història política del país, i el seu llegat continuarà sent objecte de debat i anàlisi en els pròxims anys.

Els funerals de Marta Ferrusola es preveuen en la intimitat familiar, seguint els desitjos de la família, que ha demanat respecte per aquests moments de dol. Des d’aquí volem mostrar el nostre més sincer condol a la família i amics. Descansa en pau, Marta, que la terra et sigui lleu.

Tags: Marta Ferrusola, Morts

Notícies semblants: