Wordle, el joc de moda a través d’internet que pràcticament tothom coneix, un joc que va néixer durant el confinament de la mà d’un enginyer estatunidenc que el va crear com a mostra d’amor per a la seva parella, perquè pugues jugar amb la família i amics a través de WhatsApp i de mica en mica es va anar fent més popular fins que en l’actualitat està present a tot el món.

Actualment, ja es pot jugar en molts idiomes, entre ells el català. La tècnica és prou senzilla, es tracta d’endevinar una paraula de cinc o sis lletres en sis oportunitats. Cada lletra està dins un quadrat, quan escrivim la primera paraula a l’atzar les lletres canvien de color. En verd sortirà la lletra que està en la posició correcta, en groc si la paraula conté la lletra, però no està en la posició adient i gris si la lletra no apareix a la paraula que busquem.

Com en tots els jocs per jugar al Wordle també hi ha estratègies, per exemple utilitzar les lletres més usuals en català, en la primera paraula que poseu intenteu no repetir lletres i utilitzeu el màxim de vocals. És bo triar dues o tres vocals i buscar les consonants entre les més habituals en català (r, s, l, t) per formar una paraula, per exemple ‘rates’.

Cada dia a les nou del matí us oferirem una pista per poder endevinar la paraula del dia del nostre Wordle temàtic i la solució del dia anterior.

SOLUCIÓ D’AHIR: SISET

PISTA D’AVUI 👇

🔍 Sempre està envoltat/da d’aigua.