CUINA

Recepta de Cuina, Com es fa – Trinxat de Cerdanya

Ingredients:

  • Una col verda d’hivern
  • 1 kg. de patates o trumfes com es diuen a la Cerdanya
  • 4 trossos de cansalada viada
  • 4 dents d’all
  • Oli d’oliva verge extra i sal

Preparació:

Posar una olla amb aigua i quan comenci a bullir, afegiu la sal, la col rentada i les patates mal tallades.

Deixar bullir uns 25 minuts, dependent de la quantitat.

Un cop tot estigui ben cuit, escorreu-ho bé.

En un plat o en la mateixa cassola, aixafeu-ho amb una escumadora, això ho feien les àvies de la Cerdanya, ara potser per anar més de pressa ho aixafen amb una forquilla.

En una paella amb una mica ‘oli, fregim els talls de cansalada fins que quedi ben daurada.

Traíem la cansalada i la reservem.

En el mateix oli fregim els alls i a continuació afegim l’oli amb els alls al trinxat que tenim reservat i deixem coure cinc minuts fins que tot agafi el gust dels alls i la cansalada.

Servir calent amb els trossos de cansalada enrossida pel damunt.

Per variar una mica podeu fer el mateix trinxat i posar un ou farrat al damunt.

Tags:

Notícies semblants:

Últimes Notícies