Ingredients:
- Dues patates mitjanes
- 500 grams de mongetes tendres
- Dos trossos de pernil ibèric
- Olives negres de l’Aragó
- Sal, oli d’oliva verge extra
Preparació:
Rentar les patates i bullir-les senceres i amb pell, en abundant aigua amb sal. Aproximadament una 1/2 hora, depenent de la mida.
Rentar les mongetes, retirar els nervis de les dues bandes i tallar-les, al llarg, per la meitat.
Coure-les al vapor uns 10 minuts, damunt la cassola en què estem fent les patates.
Escórrer les mongetes i refrescar-les en aigua amb gel perquè mantinguin el seu color verd intens.
Pelar les patates i tallar-les a rodanxes.
Posar una base de patates, les mongetes al damunt i el pernil cruixent per decorar.
Afegir una mica de sal, d’oli i unes olives negres.
Per fer el cruixent de pernil:
Posar les làmines de pernil sobre un paper d’alumini, tapar-les amb un altre paper d’alumini i posar-les al forn, uns 10 minuts a 200 graus.