Ingredients:
- 4 albergínies
- 750 grams de carn picada, de vedella, porc o mixta, el que preferiu
- Una ceba mitjana
- Un gra d’all
- Formatge ratllat
- Dues cullerades de salsa de tomàquet fregit
- Dues cullerades de salsa beixamel
- Sal, pebre negre i oli d’oliva verge extra
- Orenga.
Preparació:
Obrir les albergínies per la meitat i amb una cullera buidar-les i reservar la carn.
En una paella amb dues cullerades d’oli, fer un sofregit amb la ceba i l’all, a mitja cocció afegir la carn de les albergínies tallada a trossos petits i deixar que vagi fent xup-xup uns 10 minuts a foc lent.
Afegir la carn picada, salpebrar i deixar fer uns cinc minuts més.
Incorporar el tomàquet i la beixamel, remenar bé i afegir l’orenga.
Farcir les albergínies amb aquesta pasta, posar formatge ratllat pel damunt i una mica més d’orenga.
Posar-les al forn, prèviament escalfat a 180 graus, uns 10 minuts, els darrers cinc minuts engegar el gratinador.
Servir acompanyades d’unes làmines de carabassó escaldat.