Cançó Popular Catalana – La Vall del Riu Vermell


26
21.3k shares, 26 points

 

LLETRA LA VALL DEL RIU VERMELL:

Trobarem a faltar el teu somriure;
dius que ens deixes, te’n vas lluny d’aquí,
però el record de la vall, on vas viure,
no l’esborra la pols del camí.

El teu front dur la llum de l’albada,
ja no el solquen dolors ni treballs,
i el vestit amarat de rosada
es vermell com el riu de la vall.

Quan arribis a dalt la carena,
mira el riu i la vall que has deixat
i aquest cor que ara guarda la pena,
tan amarga del teu comiat.

VIDEOCLIP LA VALL DEL RIU VERMELL:

 

 


T'agrada? Compartiex-ho!

26
21.3k shares, 26 points

Quina és la teva reacció

M'encanta M'encanta
222
M'encanta
Em diverteix Em diverteix
6
Em diverteix
M'agrada M'agrada
36
M'agrada
m'entristeix m'entristeix
111
m'entristeix
M'interesa M'interesa
8
M'interesa
Em fascina Em fascina
15
Em fascina

15 Comments

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

  1. Eiiiiiiiiiiiiii aquesta cançó NO és “popular catalana” Es una caçó popular dels EUA “The Red River Walley” Es tracta d’una cançó d’amor, un noi li diu adéu a la noia que estima que se’n va a viure a un altra lloc. A Catalunya la va donar a conèoxer el grup de >Folk Falterbo3 Curiosament L’esgléssia la va fer seva i es cantava als enterraments.

  2. Joan soler i Amigó, (1941-2022), pedagog i escriptor català, especialitzat en la recerca de cultura popular. va ser qui va adaptar al catalá la lletra de la cèlebre cançó de comiat, ‘La vall del riu vermell’ … va fer i adaptat unes 200, de folklore, de protesta, tradicionals negres, de muntanya i foc de camp, de religió…