Recepta de Cuina, Com es fa – Patates Hasselback amb castanyes i ceba caramel·litzada


Ingredients:

  • Una patata gran per persona.
  • 200 grams de castanyes.
  • Una ceba gran.
  • 3 grans d’all.
  • 3 cullerades petites de mantega.
  • Orenga.
  • Pebre vermell dolç.
  • Una copa de conyac.
  • Sal, pebre negre i oli d’oliva verge extra.

Preparació:

Rentar les patates per eliminar qualsevol resta de terra. Eixugar-les molt bé amb paper de cuina.

Fer rodanxes però sense travessar del tot la patata perquè cap es deixi anar.

Per fer-ho travessarem la patata amb una broqueta, just per la base, i amb un ganivet molt afilat
anem fent les làmines fins que el ganivet xoqui amb la broqueta. Així impedirà partir del tot la patata
i que se separi, ja que actua com a límit.

Hem de fer làmines de 4 a 6 mil·límetres de gruix i s’han de fer a l’ample, no al llarg.

Col·locar les patates en una safata i salpebrar al gust. Les pintem amb una mica de mantega pel
damunt i els alls ben trinxats.

Les fiquem al forn preescalfat a 200 graus uns 35 o 40 minuts.

Quan faltin cinc minuts, les traiem i posem pel damunt el pebre vermell dolç, l’orenga i les tornem a
ficar al forn.

Per fer les castanyes i la ceba:

Pelar les castanyes, rentar-les i posar-les a bullir en aigua amb sal uns 30 minuts.

En una paella amb dues cullerades d’oli, posar la ceba tallada en juliana, afegir una mica de sal perquè vagi traient l’aigua. Afegir les castanyes i deixar que es caramel·litzi a foc lent. Al final afegir la copa de conyac, flamejar i posar una cullerada de sucre.