Recepta de Cuina, Com es fa – Flam de Castanyes


Ingredients:

  • 250 grams de castanyes
  • 750 ml. de llet sencera.
  • 100 grams de sucre.
  • 3 ous.
  • Una baina de vainilla.
  • Una branca de canyella.
  • La pell d’una llimona.
  • 3 flors d’anís estrellat.
  • Caramel líquid.

Preparació:

Pelar les castanyes, no cal treure la pell de dins, i posar-les a bullir amb aigua i les tres flors d’anís, uns 20 minuts. Deixar-les refredar i pelar-les.

Posar al foc la llet amb la baina de vainilla, la branca de canyella i la pell de la llimona. Tancar el foc quan arrenqui el bull.

Triturar les castanyes pelades, batre els ous amb el sucre i barrejar-ho tot amb la llet. Remenar bé.

Posar el caramel líquid a les flameres i omplir-les amb la barreja.

Posar-les al forn, a 200 graus, al bany maria uns 40 minuts.

Deixar refredar i ficar-los a la nevera.