Ingredients:
- 12 ales de pollastre.
- 6 grans d’all.
- Una copa de conyac.
- Sal, pebre negre i oli d’oliva verge extra.
Per la salsa barbacoa:
- 1/2 ceba.
- 1 gra d’all.
- 3 cullerades de tomàquet fregit.
- 2 cullerades de ketchup.
- 1 cullerada de mostassa.
- 1 cullerada de mel.
- 1 cullerada de vinagre de Mòdena.
- 2 cullerades de salsa Worceste o Perrins.
- 1 cullerada de pebre negre.
- 1/2 cullerada de sal.
- 3 cullerades d’oli d’oliva verge extra.
Preparació:
Separar les ales per la meitat, salpebrar-les i posar-les amb una paella amb oli. Deixar-les coure una 1/2 hora, fins que quedin torrades.
Afegir els 6 grans d’alls ben picats i quan estiguin rosats, afegir una copa de conyac i flamejar.
Per fer la salsa, piquem la ceba i l’all ben petits.
En un pot amb una mica d’oli, fem un sofregit amb la ceba i l’all a foc lent.
Quan la ceba vagi agafant color, afegim el tomàquet fregit i el ketchup, deixar coure uns 3 minuts i anar afegint la resta dels ingredients sense parar de remenar. Retirar del foc i deixar refredar.
Servir les ales acompanyades de la salsa barbacoa. També es pot afegir la salsa barbacoa a les ales abans d’acabar la cocció.