Recepta de Cuina, Com es fa – Aletes de pollastre al “Ajillo” amb salsa barbacoa

Ingredients:

  • 12 ales de pollastre.
  • 6 grans d’all.
  • Una copa de conyac.
  • Sal, pebre negre i oli d’oliva verge extra.

Per la salsa barbacoa:

  • 1/2 ceba.
  • 1 gra d’all.
  • 3 cullerades de tomàquet fregit.
  • 2 cullerades de ketchup.
  • 1 cullerada de mostassa.
  • 1 cullerada de mel.
  • 1 cullerada de vinagre de Mòdena.
  • 2 cullerades de salsa Worceste o Perrins.
  • 1 cullerada de pebre negre.
  • 1/2 cullerada de sal.
  • 3 cullerades d’oli d’oliva verge extra.

Preparació:

Separar les ales per la meitat, salpebrar-les i posar-les amb una paella amb oli. Deixar-les coure una 1/2 hora, fins que quedin torrades.

Afegir els 6 grans d’alls ben picats i quan estiguin rosats, afegir una copa de conyac i flamejar.

Per fer la salsa, piquem la ceba i l’all ben petits.

En un pot amb una mica d’oli, fem un sofregit amb la ceba i l’all a foc lent.

Quan la ceba vagi agafant color, afegim el tomàquet fregit i el ketchup, deixar coure uns 3 minuts i anar afegint la resta dels ingredients sense parar de remenar. Retirar del foc i deixar refredar.

Servir les ales acompanyades de la salsa barbacoa. També es pot afegir la salsa barbacoa a les ales abans d’acabar la cocció.

Notícies semblants: