Ingredients:
- 200 grams de bolets de temporada, fora de temporada es poden fer de xampinyons.
- Una ceba.
- Un ou dur.
- 100 grams de mantega.
- 170 grams de farina.
- 50 ml. d’oli d’oliva.
- 800 ml. de llet sencera.
- Sal, pebre verd i nou moscada.
- Farina, ou i pa ratllat per arrebossar les croquetes.
Preparació:
Trinxar la ceba i els bolets ben petits.
En una paella, desfer la mantega i afegir la ceba i els bolets. Remenar bé i deixar fer a foc lent uns 10 minuts.
Afegir la farina a poc a poc, remenant contínuament i posar l’oli. Incorporar la llet calenta a poc a poc, remenant contínuament fins que quedi una massa espessa.
Afegir un ou dur ben picat, sal, pebre, un polsim de nou moscada i deixar refredar.
Fer les croquetes, enfarinar-les, passar-les per ou batut i arrebossar-les amb pa ratllat.
Fregir-les en oli ben calent.