Ingredients:
- 100 g de sucre
- 24 melindros
- 100 g de cacau en pols
- 200 ml de cafè exprés
- 3 ous
- Una copa de licor, el que s’utilitza normalment és l’amaretto, però també es pot fer amb conyac.
- 300 ml de nata líquida
- 250 g de formatge mascarpone
Preparació:
Muntar la nata amb 50 g de sucre fins que us quedi compacta. Perquè es munti bé la nata ha d’estar molt freda. Jo acostumo a posar el got buit de la batedora uns deu minuts abans al congelador.
Agafar els ous i separar les clares dels rovells. Muntar les clares a punt de neu.
Barrejar els rovells amb el formatge mascarpone amb una cullera, sense batre-ho, i afegir la resta del sucre (50 g).
En un recipient a part barrejar tots els ingredients: els rovells, les clares i la nata fins a aconseguir una consistència de crema.
A part, dissoldre en el cafè ben calent 30 g de cacau i el licor.
Mullar lleugerament els melindros amb el cafè i col·locar-los en el fons d’un motlle. Abocar la meitat de la crema sobre els melindros. Posar una altra capa de melindros igualment amarats de cafè i col·locar-hi a sobre la resta de la crema. Posar-ho a la nevera com a mínim 6 h. A l’hora de servir-ho, empolsar per sobre amb la resta del cacau.