Ingredients:
- 250 grams de carn picada barrejada de vedella i porc.
- 400 grams de macarrons.
- Una ceba.
- Un gra d’all.
- Una pastanaga.
- Un pebrot vermell petit.
- 6 tomàquets madurs.
- Una cullerada petita de sucre.
- Un got petit de vi blanc.
- Una cullerada de mantega o dues cullerades de crema de llet.
- Orenga
- Formatge ratllat.
- Sal, pebre negre i oli d’oliva verge extra.
Preparació:
Salpebrem la carn i la fregim en una paella amb una mica d’oli, quan estigui feta la reservem.
A la mateixa paella posem una mica d’oli i fem un sofregit amb la ceba, l’all, la pastanaga i el pebrot, tot tallat ben petit. Quan estigui fet, afegim el got de vi i deixem reduir. Incorporar els tomàquets ratllats salar i posar una mica de sucre. Deixar fer el sofregit a foc molt lent uns 10 minuts.
Un cop fet el sofregit aboquem la carn i deixem coure uns 5 minuts més, afegint la crema de llet o la mantega.
En una olla gran amb aigua i sal, bullim els macarrons. Mirar el temps que recomana la marca, ja que depenent del tipus de pasta pot variar.
Escórrer els macarrons i afegir la salsa bolonyesa, remenant bé perquè la pasta quedi integrada amb la salsa.
Servir acompanyats de formatge ratllat pel damunt i una mica d’orenga.
Un consell, sempre ha de ser la salsa la que espera la pasta, no al contrari.