CUINA

Recepta de Cuina, Com es fa – Macarrons a la bolonyesa

Ingredients:

  • 250 grams de carn picada barrejada de vedella i porc.
  • 400 grams de macarrons.
  • Una ceba.
  • Un gra d’all.
  • Una pastanaga.
  • Un pebrot vermell petit.
  • 6 tomàquets madurs.
  • Una cullerada petita de sucre.
  • Un got petit de vi blanc.
  • Una cullerada de mantega o dues cullerades de crema de llet.
  • Orenga
  • Formatge ratllat.
  • Sal, pebre negre i oli d’oliva verge extra.

Preparació:

Salpebrem la carn i la fregim en una paella amb una mica d’oli, quan estigui feta la reservem.

A la mateixa paella posem una mica d’oli i fem un sofregit amb la ceba, l’all, la pastanaga i el pebrot, tot tallat ben petit. Quan estigui fet, afegim el got de vi i deixem reduir. Incorporar els tomàquets ratllats salar i posar una mica de sucre. Deixar fer el sofregit a foc molt lent uns 10 minuts.

Un cop fet el sofregit aboquem la carn i deixem coure uns 5 minuts més, afegint la crema de llet o la mantega.

En una olla gran amb aigua i sal, bullim els macarrons. Mirar el temps que recomana la marca, ja que depenent del tipus de pasta pot variar.

Escórrer els macarrons i afegir la salsa bolonyesa, remenant bé perquè la pasta quedi integrada amb la salsa.

Servir acompanyats de formatge ratllat pel damunt i una mica d’orenga.

Un consell, sempre ha de ser la salsa la que espera la pasta, no al contrari.

Notícies semblants: