Ingredients:
- 2 kg. de faves
- 200 grams de cansalada.
- Una ceba.
- Un gra d’all.
- Uns fulls de menta.
- Una botifarra blanca.
- Una botifarra negra.
- Un xoriç petit.
- Un got petit de vi blanc.
- Julivert.
- Una peça de xocolata negra.
- Sal, pebre negre i oli d’oliva verga extra.
Preparació:
Si les faves són molt grans, bullir-les primer. Si són petites, no cal.
En una cassola amb oli, fregir les botifarres, el xoriç i la cansalada. Un cop fet, reservar.
En el mateix oli fer un sofregit amb la ceba tallada petita i quan estigui ben daurada, afegir les faves.
Tirar el got de vi, una mica d’aigua i anar remenant amb molta cura de no trencar les faves. Afegir els fulls de menta i deixar coure a foc lent una 1/2 hora.
Fer una picada amb l’all, el julivert i la xocolata, la desfem amb una mica d’aigua i l’aboquem a la cassola.
Uns cinc minuts abans d’acabar la cocció, afegir les botifarres, la cansalada i el xoriç, tallat a trossos.
Servir a la mateixa cassola i ben calent.