Recepta de Cuina, Com es fa – Faves a la catalana


Ingredients:

  • 2 kg. de faves
  • 200 grams de cansalada.
  • Una ceba.
  • Un gra d’all.
  • Uns fulls de menta.
  • Una botifarra blanca.
  • Una botifarra negra.
  • Un xoriç petit.
  • Un got petit de vi blanc.
  • Julivert.
  • Una peça de xocolata negra.
  • Sal, pebre negre i oli d’oliva verga extra.

Preparació:

Si les faves són molt grans, bullir-les primer. Si són petites, no cal.

En una cassola amb oli, fregir les botifarres, el xoriç i la cansalada. Un cop fet, reservar.

En el mateix oli fer un sofregit amb la ceba tallada petita i quan estigui ben daurada, afegir les faves.

Tirar el got de vi, una mica d’aigua i anar remenant amb molta cura de no trencar les faves. Afegir els fulls de menta i deixar coure a foc lent una 1/2 hora.

Fer una picada amb l’all, el julivert i la xocolata, la desfem amb una mica d’aigua i l’aboquem a la cassola.

Uns cinc minuts abans d’acabar la cocció, afegir les botifarres, la cansalada i el xoriç, tallat a trossos.

Servir a la mateixa cassola i ben calent.