Ingredients:
- Dos lloms de bacallà dessalat per persona
- Una ceba
- Un gra d’all
- Un pebrot vermell
- Un pebrot verd
- Tres tomàquets madurs
- Uns fulls d’anet (eneldo)
- Farina
- Sal, sucre, pebre vermell dolç, pebre negre i oli d’oliva verge extra.
Preparació:
Enfarinem els lloms de bacallà i els fregim en una paella amb oli ben calent. Els traiem i els reservem.
En el mateix oli fem un sofregit amb la ceba tallada en juliana, el gra d’all trinxat i els pebrots tallats a quadrats no molt petits. Afegim una mica de sal, no gaire, ja que el bacallà ja és salat, i una mica de pebre negre. Ho deixem que vagi fent xup xup uns 15 minuts a foc lent.
Afegim els tomàquets ratllats, un polsim de sucre i un altre de pebre vermell dolc. Deixem coure la samfaina uns 10 minuts més, rectifiquem de sal i posem els lloms de bacallà, remenem la cassola i ho deixem cinc minuts més.
Espolsem una mica d’anet pel damunt. L’anet és una herba que combina molt bé amb tots els peixos.