Ingredients:
- 300 grams de botifarra de pagès
- 200 grams de mongetes seques
- Un gra d’all
- Julivert
- Oli d’oliva verge extra
Preparació:
En una paella amb una mica d’oli, fregim la botifarra a foc lent.
En el mateix oli, posem un gra d’all ben picat i quan comença a enrossir-se, afegim les mongetes i deixem que s’escalfin. Al final espolsem el julivert pel damunt.
Si no ho volem fer amb mongetes de pot, també les podem coure nosaltres. Per fer-les, les hem de posar en remull la nit anterior, mínim 12 hores.
L’endemà les rentem i les escorrem. Un cop escorregudes s’han de posar en una olla amb aigua mineral que les cobreixi uns tres dits.
Quan bullin, escorrem i canviem l’aigua. Posem un altre cop aigua mineral freda, i de nou al foc i esperar que arrenqui el bull. Abaixem el foc i les deixem coure a foc molt lent amb l’olla mig tapada, el temps de cocció dependrà de la qualitat i la tendresa del llegum, uns 45 minuts, per això s’ha d’anar controlant la cocció i salar als últims minuts.
Al moment de servir-les els hi posem un rajolí d’oli cru pel damunt.