Tortell de reis
Ingredients per a la massa mare:
- 30 grs. de llevat fresc
- 125 grs. de farina fluixa
- Aigua
Ingredients per al brioix:
- 75 grs.de mantega a temperatura ambient
- 75 grs. de sucre
- 5 grs. de sal
- 1 culleradeta d’essència de vainilla
- 1 culleradeta de canyella en pols
- 3 ous a temperatura ambient
- 25 grs. d’anís sec
- 25 grs. d’aigua de roses
- La pell d’una llimona i la d’una mandarina, ratllades sense la part blanca
- 400 grs. de farina de força
Ingredients per a la decoració:
- Fruita confitada
- Sucre glaç
- La fava
- El rei
Ingredients per al farciment:
- Nata muntada, amb o sense sucre, a gust del consumidor
Preparació:
Comencem amb la massa mare, pastem en un bol la farina fluixa, el llevat i l’aigua tèbia, fins que quedi tot lligat. Tapem amb un drap net i deixem reposar en un lloc calent fins que dobli la seva mida.
Un cop tinguem la massa mare a punt, posem en un altre bol la mantega i el sucre i ho pastem tot bé, afegim la sal, la vainilla, la canyella en pols, la pell de llimona i la de mandarina i pastem fins a aconseguir una massa ben homogènia.
Afegim els ous un a un, l’aigua de roses, l’anís, la massa mare i la farina de força. Ho barregem fins a aconseguir una massa compacta i elàstica.
Estirem la massa del brioix amb el rodet, de manera que ens quedi una massa llarga i rodona, després, ajuntem les dues puntes per a donar-li forma de tortell.
Posem el tortell sobre la safata de forn, el ruixem amb anís, i col·loquem la fruita confitada per sobre.
El tapem amb un drap net i el deixem reposar per segona vegada perquè dobli el seu volum. El tornem a ruixar amb una mica d’aigua amb anís, per tal que no s’assequi i li posem el sucre glaç pel damunt.
Coure al forn, prèviament escalfat a 180 graus, uns 20 o 25 minuts.
Un cop fet, el deixem refredar, l’obrim pel mig i el farcim amb la nata muntada. I no ens deixem de posar la fava i el rei.