CUINA

Recepta de Cuina, Com es fa – Calçots al forn

La principal diferència de fer els calçots a la brasa i al forn, és que per fer-los al forn, els hem de netejar bé, ja que aquí no tenim flama que ho crema tot.

Naturalment, no és la millor opció, però així els podem menjar més sovint o els podem utilitzar per fer farcits, hamburgueses, mandonguilles, etc. Podem posar una branca de llenya de sarment al forn, així agafaran l’olor de la llenya.

Preparació:

Espolsem tota la terra que tenen i els posem estesos en una plata de forn. Quan el forn estigui calent a màxima potència, els fiquem i els deixem fins que estiguin daurats.

Per acabar, els podem cremar per fora amb un bufador.

Una altra manera de fer-los és netejar-los i embolicar-los individualment amb paper d’alumini. Fem el mateix procés, forn a màxima potència i cremar-los amb el bufador.

Aquests són perfectes per fer receptes amb calçots (farcits, hamburgueses, mandonguilles, etc.)

Ingredients per fer la salsa:

  • 2 nyores
  • 4 tomàquets madurs
  • 2 grans d’all
  • Un got d’oli d’oliva
  • 150 grs. d’ametlles
  • Una llesca de pa dur o fregit
  • Sal

Preparació de la salsa:

Posem les nyores en remull la nit anterior.

Escalivem els tomàquets. Per això els hi fem un tall a la pell, perquè no esclatin i els fiquem al forn, junt amb els alls, uns 20 minuts, fins que es cremi la pell.

En un morter, posem la polpa de les nyores, el pa a daus petits, les ametlles i un polsim de sal. Ho piquem tot bé fins que quedi una pasta.

Pelem els tomàquets i els alls i els afegim a la picada junt amb l’oli i ho triturem tot junt. Controlarem la textura afegint una mica més d’oli, si cal. La textura no ha de ser molt líquida, els calçots han de quedar untats amb la salsa.

Tags: Calçots

Notícies semblants: