Xampinyons farcits de verdures
Ingredients:
- Xampinyons grans
- Un pebrot verd
- Un pebrot vermell
- Un pebrot groc
- Una albergínia
- Una ceba
- Dos tomàquets
- Un gra d’all
- Julivert
- Orenga
- Un got de vi blanc
- Sucre
- Sal, pebre negre, pebre vermell dolç i oli d’oliva verge extra.
Preparació:
En una paella amb una mica d’oli, posem els alls laminats i abans que agafin color, afegim els pebrots tallats a daus petits que és la verdura que més triga a coure’s i ho deixem uns 8 minuts a foc lent. Després posem la ceba, remenem, afegim l’albergínia, tallada a daus petits i ho deixem 3 minuts més.
Posem els tomàquets tallats també a daus petits i salpebrem. Deixem fer el sofregit uns minuts a foc lent.
Afegim una culleradeta de pebre vermell dolç i un polsim de sucre per combatre l’acidesa del tomàquet, remenem i posem el vi. Deixem reduir el vi i que s’evapori tota l’aigua, han de quedar les verdures pràcticament seques.
Treure la tija dels xampinyons i buidar-los bé per dins.
Farcir els xampinyons amb les verdures, espolsar una mica d’orenga pel damunt i ficar-los al forn, prèviament escalfat a 180 graus, uns 8 minuts.