Recepta de Cuina, Com es fa – Gofres per Sant Valentí


1
120 shares, 1 point

 

Grofes per Sant Valentí

Ingredients:

  • 250 grsde farina
  • 25 grsde llevat de forner
  • 150 grsde sucre
  • 200 ml. de llet
  • 100 grsde mantega
  • Una culleradeta de sal
  • Una baina de vainilla
  • 2 ous

Preparació:

Posem la llet (tota menys un got petit) a foc mitjà, afegim la mantega i deixem que es vagi fonent a poc a poc perquè la llet no s’escalfi molt i sobretot que no arribi a bullir. Incorporem també la baina de vainilla. Retirem i deixem que es refredi una mica.

Un cop freda, afegim els rovells dels ous i remenem bé perquè no quallin.

Dissolem el llevat en el got de llet que havíem reservat.

En un bol, posem la farina, la sal i el sucre. Fem un buit al mig i afegim la llet amb la mantega, els ous i la llet amb el llevat. Barregem tot bé fins que quedi una massa homogènia i tova, com si fos una massa de creps espessa.

Tapem amb un drap i la deixem reposar, a temperatura ambient, fins que dobli el seu volum, aproximadament triga una hora, depenent de la temperatura.

Muntem les clares a punt de neu i les afegim a la massa, fent moviments envoltants fins que estigui tot ben integrat.

Si tenim grofera, l’endollem i l’untem amb un pinzell i oli de gira-sol. Quan estigui calenta, posem 2 o 3 cullerades de massa i la repartim per tota la superfície de la grofera. La tanquem i deixem fer uns 8 minuts.

Els traiem amb ajuda d’una espàtula de silicona per no ratllar-la i els deixem damunt una reixeta fins que es refredin i endureixin.

Si no tenim gofrera, els podem fer en motlles de silicona. En aquest cas els hem de fer al forn preescalfat a 180 graus, uns 10 minuts.

Servir acompanyats de xocolata desfeta, fruites amb nata, melmelades, etc.


T'agrada? Compartiex-ho!

1
120 shares, 1 point

Quina és la teva reacció

M'encanta M'encanta
1
M'encanta
Em diverteix Em diverteix
0
Em diverteix
M'agrada M'agrada
1
M'agrada
m'entristeix m'entristeix
0
m'entristeix
M'interesa M'interesa
0
M'interesa
Em fascina Em fascina
0
Em fascina

0 Comments

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.