CUINA

Recepta de Cuina, Com es fa – Plat combinat: Osobuco, pasta i amanida

Plat combinat: Osobuco, pasta i amanida

Ingredients:

  • 4 talls d’osobuco de vedella
  • 1 litre de brou de carn
  • 2 tomàquets madurs
  • 2 pastanagues
  • 1 ceba
  • 3 grans d’all
  • 2 fulls de llorer
  • Un got de vi negre
  • Farina
  • Nou moscada
  • Romaní i farigola
  • Sal, pebre negre i oli d’oliva verge extra.

Per l’acompanyament, una bona amanida i tallarines.

Preparació:

Tallem les vores de la carn perquè no encongeixi en fregir-la, la salpebrem i afegim una mica de nou moscada. L’enfarinem i la segellem en una paella amb una mica d’oli. Els reservem.

En el mateix oli fem un sofregit amb la ceba, la pastanaga i els alls, tot ben picat. Quan estigui estovat, afegim els tomàquets a trossos, traient les llavors i deixem que es faci uns cinc minuts, incorporem el vi i quan comenci a bullir, posem la carn i el llorer.

Deixem que redueixi l’alcohol, afegim el brou de carn i deixem coure, a foc lent, ben bé una hora/hora i mitja, depenent de la mida de la carn. Rectifiquem de sal i anem remenant de tant en tant perquè no s’enganxi i si és necessari podem afegir una mica d’aigua.

Acompanyar amb unes tallarines i una bona amanida.

Tags: Osobuco

Notícies semblants: