Brioix
Ingredients:
- 150 grams de llet sencera.
- 50 grams de mantega.
- Tres rovells d’ou.
- 20 grams de llevat fresc.
- 400 grams de farina de força.
- 50 grams de sucre.
- Un polsim de sal.
Preparació:
Barrejar la llet amb la mantega (a temperatura ambient) i batre amb la batedora. Afegir els rovells d’ou i tornar a batre.
Posar la farina, el sucre, la sal i pastar una estona. Deixar reposar 30 minuts en un lloc fresc o a la nevera.
Fer boles com si fossin panets i deixar reposar uns 30 minuts.
Pintar-los amb rovell d’ou batut i coure’ls al forn, preescalfat a 200 graus uns 5 minuts, baixar la temperatura a 180 graus i coure uns 10 minuts més.
Es poden menjar sols o bé fer amb pernil, formatge, sobrassada, xocolata, etc. com si fossin entrepans.