Estació de Puigcerdà 1924 – Coneix la seva història

Història del tren de Puigcerdà

L’any 1919 es va inaugurar el tram de la línia de ferrocarril des de Barcelona a Ribes de Freser. Quedaven per construir 48 quilòmetres més fins a arribar a Puigcerdà, però la cosa no era fàcil, tenien enmig la collada de Toses, amb grans desnivells a fer en pocs quilòmetres. Els enginyers van optar per una solució agosarada, fer un túnel que passes per sota, entre Planoles i Toses. En aquell moment, la construcció del túnel més llarg d’Espanya, va ser una gran obra d’enginyeria.

El primer tren a arribar a Puigcerdà va ser el 3 d’octubre de 1922. Va ser clau pel foment del turisme de totes les poblacions per on passa, des de les aigües termals de La Garriga, el cremallera de Núria, les pistes d’esquí de la Molina. Per fi el tren arribava a la Cerdanya, per fi la gent podia anar a esquiar amb tren.

Actualment és un dels punts negres de la xarxa ferroviària espanyola, més de tres hores per fer 180 quilòmetres.

Tags: La Molina, Núria, puigcerdà, Tren

Notícies semblants: