CUINA

Recepta de Cuina, Com es fa – Llenties estofades

Ingredients:

 • 1/2 quilo de llenties
 • Un xoriç (si us agrada el picant, podeu posar mig dolç i mig picant)
 • Un tros de pernil
 • Un tros de cansalada
 • Un pebrot verd
 • Una ceba
 • Una pastanaga
 • Un tomàquet madur
 • Un gra d’all i una mica de julivert
 • Un farcellet d’herbes o un full de llorer
 • Una cullerada petita de pebre vermell dolç
 • Sal i oli d’oliva verge extra

Preparació:

Rentem i triem les llenties, que no tinguin cap pedra i les posem en remull unes quatre hores abans.

En una cassola posem el xoriç, el pernil, la cansalada, el pebrot tallat i la pastanaga a trossets i les llenties escorregudes. Afegim aigua fins que cobreixi un dit per damunt i ho posem a foc molt baix. Les llenties perquè no perdin la pell, s’han de coure a foc molt lent.

Fem un sofregit amb la ceba i quan estigui rossa afegim l’all i julivert, remenem, posem el tomàquet ratllat i deixem que es vagi fent a poc a poc. Afegim una cullerada de pebre vermell dolç i si voleu un polsim de picant i ho aboquem a la cassola. També posem el llorer o el farcellet d’herbes.

Deixem coure tot junt uns 40 minuts, el més important és que es vagin fent a foc lent, a poc a poc no remenar amb cullera, simplement anem sacsejant la cassola. Rectificar de sal, pensem que el pernil i la cansalada ja són salats.

Tags: Llenties

Notícies semblants: