Ingredients:
- 500 grams de farina
- 30 grams de llevat fresc
- Una culleradeta de sal
- Un got d’aigua
- 30 grams de mantega
- Una cullerada d’oli d’oliva verge extra
- 200 grams de trossets de bacallà esqueixat
- 80 grams de bacon
- Una ceba
- Un pebrot verd
- Un pebrot vermell
- Orenga
- Sal, pebre negre i oli d’oliva verge extra.
Preparació:
En un bol gran, posem la farina, la mantega i la sal. Desfem el llevat en l’aigua, afegim l’oli i ho incorporem al bol amb la farina. Remenem bé i ho posem en el marbre de la cuina una mica enfarinat, per poder pastar-ho bé.
Treballem amb les mans fins que tingui consistència i es desenganxi fàcilment del marbre.
Deixem que reposi la massa en un lloc temperat i tapat amb un drap, procurant que no li toqui l’aire, unes 3 hores, fins que fermenti i dobli la seva mida.
Tornem a posar la massa al marbre, afegim una mica més d’oli i treballem fins que absorbeixi tot l’oli i la massa quedi suau i elàstica. La deixem reposar 30 minuts més, tapada.
Mentrestant, fem un sofregit amb la ceba tallada en juliana i els pebrots tallats a quadrats petits.
Enfarinem la safata del forn, estirem la massa, donant-li forma de coca i la col·loquem a la safata.
Posem el sofregit damunt la coca i per sobre anem posant el bacallà i els trossets de bacon.
Posar-la al forn preescalfat a 180 graus, uns 30 minuts.
Als que no els agradi el bacon, podeu substituir-lo per xampinyons.