Recepta de Cuina, Com es fa – Coca de bacallà


Ingredients:

  • 500 grams de farina
  • 30 grams de llevat fresc
  • Una culleradeta de sal
  • Un got d’aigua
  • 30 grams de mantega
  • Una cullerada d’oli d’oliva verge extra
  • 200 grams de trossets de bacallà esqueixat
  • 80 grams de bacon
  • Una ceba
  • Un pebrot verd
  • Un pebrot vermell
  • Orenga
  • Sal, pebre negre i oli d’oliva verge extra.

Preparació:

En un bol gran, posem la farina, la mantega i la sal. Desfem el llevat en l’aigua, afegim l’oli i ho incorporem al bol amb la farina. Remenem bé i ho posem en el marbre de la cuina una mica enfarinat, per poder pastar-ho bé.

Treballem amb les mans fins que tingui consistència i es desenganxi fàcilment del marbre.

Deixem que reposi la massa en un lloc temperat i tapat amb un drap, procurant que no li toqui l’aire, unes 3 hores, fins que fermenti i dobli la seva mida.

Tornem a posar la massa al marbre, afegim una mica més d’oli i treballem fins que absorbeixi tot l’oli i la massa quedi suau i elàstica. La deixem reposar 30 minuts més, tapada.

Mentrestant, fem un sofregit amb la ceba tallada en juliana i els pebrots tallats a quadrats petits.

Enfarinem la safata del forn, estirem la massa, donant-li forma de coca i la col·loquem a la safata.

Posem el sofregit damunt la coca i per sobre anem posant el bacallà i els trossets de bacon.

Posar-la al forn preescalfat a 180 graus, uns 30 minuts.

Als que no els agradi el bacon, podeu substituir-lo per xampinyons.