Recepta de Cuina, Com es fa – Tonyina amb tomàquet


Ingredients:

  • Un tros de tonyina per persona
  • Una ceba
  • Tres tomàquets madurs
  • Dos grans d’all
  • Orenga
  • Un got petit de vi blanc
  • Farina
  • Sal i oli d’oliva verge extra.

Preparació:

Salem la tonyina, l’enfarinem i la fregim en una paella amb un dit d’oli.

Traiem una mica d’oli i en la mateixa paella fem un sofregit amb la ceba i quan estigui enrossida, afegim el got de vi i deixem que redueixi.

Posem els tomàquets ratllats i deixem que es vagi fent el sofregit a poc a poc, a foc lent. Ens ha de quedar un sofregit ben concentrat.

Passem la tonyina a una cassola i aboquem el sofregit pel damunt junt amb els alls i l’orenga pel damunt. Deixem coure uns 7 minuts perquè s’integrin tots els gustos. La tonyina no ha de coure molta estona, ja que quedaria molt seca.