Ingredients:
- Sis guatlles tallades a quarts
- 1/2 cabeça d’alls, tallada per la meitat
- Dues pastanagues
- Una dotzena de cebes petites
- Dues fulles de llorer
- Una branca de farigola
- Pebre negre en gra i en pols
- Quatre claus d’olor
- 50 ml. de vinagre
- 50 ml. de vi blanc
- 100 ml. d’aigua
- Sal i oli d’oliva verge extra.
Preparació:
Amb un bufador traiem les plomes que tinguin les guatlles, les salpebrem i les enrossim en una paella amb una mica d’oli. Quan siguin rosses les passem a una cassola de fang.
En la mateixa paella saltegem les pastanagues tallades a trossos amb les cebes senceres i les posem a la cassola junt amb les guatlles i afegim uns grans de pebre, la 1/2 cabeça d’alls amb els claus d’olor clavats, el vi, el vinagre i deixarem que s’evapori. Afegim el llorer, la farigola, l’aigua i un polsim de sal.
Ho deixem coure a foc lent uns 45 minuts. La vinagreta sempre queda millor feta el dia abans i que reposi tota la nit tot junt, agafa més el gust.