Recepta de cuina, Com es fa – Guatlles a la vinagreta


Ingredients:

  • Sis guatlles tallades a quarts
  • 1/2 cabeça d’alls, tallada per la meitat
  • Dues pastanagues
  • Una dotzena de cebes petites
  • Dues fulles de llorer
  • Una branca de farigola
  • Pebre negre en gra i en pols
  • Quatre claus d’olor
  • 50 ml. de vinagre
  • 50 ml. de vi blanc
  • 100 ml. d’aigua
  • Sal i oli d’oliva verge extra.

Preparació:

Amb un bufador traiem les plomes que tinguin les guatlles, les salpebrem i les enrossim en una paella amb una mica d’oli. Quan siguin rosses les passem a una cassola de fang.

En la mateixa paella saltegem les pastanagues tallades a trossos amb les cebes senceres i les posem a la cassola junt amb les guatlles i afegim uns grans de pebre, la 1/2 cabeça d’alls amb els claus d’olor clavats, el vi, el vinagre i deixarem que s’evapori. Afegim el llorer, la farigola, l’aigua i un polsim de sal.

Ho deixem coure a foc lent uns 45 minuts. La vinagreta sempre queda millor feta el dia abans i que reposi tota la nit tot junt, agafa més el gust.