Ingredients:
- Un quilo de calamars petits
- Dues cues de rap petites
- 150 grams de gambes petites
- 200 grams de moixerons
- Una ceba mitjana
- Quatre tomàquets madurs
- Un gra d’all
- Ametlles, avellanes, pa sec i pinyons per fer la picada
- Una presa de xocolata
- Farina
- Sal, pebre blanc i oli d’oliva verge extra.
Preparació:
Netegem els calamars i reservem les ales i les potes. Pelem les gambes i traiem l’espina del rap.
Tallem ben petit les potes i ales dels calamars, el rap i les gambes.
En una paella amb una mica d’oli saltegem tot el peix i el reservem, en la mateixa paella, afegim una mica més d’oli i fregim els moixernons tallats a trossos petits. Un cop hagin tret tota l’aigua els afegim al peix.
Fem un sofregit amb la ceba i quan sigui rosa afegim els tomàquets ratllats i deixem que es vagi fent a foc lent. Un cop fet agafem dues cullerades i les incorporem al peix i moixernons, perquè es lligui tot.
Fem una picada amb l’all, els fruits secs, el pa i la peça de xocolata, ho piquem tot ben picat i l’afegim al sofregit, ho cobrim d’aigua i deixem coure fins que comenci a bullir. Un cop cuit, triturem perquè quedi una salsa més fina.
Amb l’ajuda d’una cullera petita, farcim els calamarsets amb la barreja de peix i moixernons i els tanquem amb un escuradents. Els enfarinem i en una paella amb una mica d’oli, els fregim, només marcar-los per cada costat.
Posem la salsa en una cassola, incorporem els calamarsets i ho deixem coure a foc lent uns 15/20 minuts, el temps depèn de la mida dels calamars.