Ingredients:
- Sis patates mitjanes
- Un pebrot vermell no massa gran
- Una ceba tendre
- Dos tomàquets d’amanir
- Cibulet
- Vinagre de poma
- Sal, pebre negre i oli d’oliva verge extra.
Preparació:
Rentem les patates i les posem a bullir en una olla amb abundant aigua amb sal. Depenent de la mida de les patates les deixarem entre 20 a 30 minuts. Les traiem i les deixem refredar.
Un cop fredes les pelem i fem rodanxes però sense travessar del tot la patata perquè cap es deixi anar.
Per fer-ho, travessarem la patata amb una broqueta, just per la base i amb un ganivet molt esmolat, anem fent làmines fins que el ganivet xoqui amb la broqueta. Així impedirà partir del tot la patata i que se separi, ja que actua com a límit.
Hem de fer làmines de 4 a 6 mil·límetres de gruix i s’han de fer a l’ample, no al llarg.
En un bol, trossegem el pebrot, la ceba i el tomàquet, tot a quadradets petits, salem i afegim oli i vinagre, remenem i deixem reposar 10 minuts perquè s’integrin tots els gustos.
Salpebrem les patates i les farcim amb una mica de la barreja entre cada làmina. Amanim pel damunt amb una mica d’oli, vinagre i cibulet tallat petit.
Servim fredes.