Recepta de cuina, Com es fa – Xurros


Ingredients:

  • 250 ml. d’aigua
  • 250 grams de farina
  • 25 grams de mantega
  • Una cullerada sopera de sucre
  • Una culleradeta de llevat
  • Un polsim de sal
  • La ratlladura d’una llimona i unes gotes d’extracte de vainilla
  • Oli d’oliva suau per fregir o oli de gira-sol.

Preparació:

En un pot, posem l’aigua i afegim la mantega, la sal, el sucre, la ratlladura de la llimona i les gotes de vainilla.

Quan arrenqui el bull, retirem del foc i afegim la farina tamisada i el llevat i continuem remenant fins que veiem que la massa es va espessint, remenem fins que es desenganxi de les parets del pot.

Omplim una mànega pastissera i amb una boca arrissada per donar-li la forma, anem fent els xurros de la mida que vulguem.

En una paella amb abundant oli, anem fregint els xurros i quan estiguin daurats els traiem i els deixem en paper absorbent.

Afegim sucre per sobre.