Ingredients:
- 250 ml. d’aigua
- 250 grams de farina
- 25 grams de mantega
- Una cullerada sopera de sucre
- Una culleradeta de llevat
- Un polsim de sal
- La ratlladura d’una llimona i unes gotes d’extracte de vainilla
- Oli d’oliva suau per fregir o oli de gira-sol.
Preparació:
En un pot, posem l’aigua i afegim la mantega, la sal, el sucre, la ratlladura de la llimona i les gotes de vainilla.
Quan arrenqui el bull, retirem del foc i afegim la farina tamisada i el llevat i continuem remenant fins que veiem que la massa es va espessint, remenem fins que es desenganxi de les parets del pot.
Omplim una mànega pastissera i amb una boca arrissada per donar-li la forma, anem fent els xurros de la mida que vulguem.
En una paella amb abundant oli, anem fregint els xurros i quan estiguin daurats els traiem i els deixem en paper absorbent.
Afegim sucre per sobre.