Ingredients:
- Una espatlla de xai
- 600 ml. d’aigua
- Sal
- Pebre negre
Preparació:
Marcar l’espatlla en tres o quatre talls, depenent de la mida.
El secret d’aquesta recepta és la forma de cocció. Es divideix en quatre temps.
En una safata de forn, posem l’aigua amb una cullerada de sal i al damunt posem l’espatlla amb una mica de pebre i comencem la cocció.
Primera cocció: A 130 graus, 20 minuts, li donem la volta i la deixem 20 minuts més.
Segona cocció: A 160 graus, es dóna la volta i es fa 20 minuts més per cada banda.
Tercera cocció: A 200 graus, es dóna la volta i es fa 20 minuts més per cada costat.
Quarta cocció: A 230 graus, es col·loca la part exterior del xai cap amunt i es deixa coure 10 minuts a màxima temperatura, per aconseguir que quedi ben cruixent i tendre per dins.
Durant tot el procés de cocció, s’ha d’anar afegint aigua.