CUINA

Curiositats i Recepta de Cuina, Com es fa – Núvols de malví

Curiositats:

Sabeu que aquesta llaminadura tan popular avui en dia, va ser creada amb fins terapèutics? Es van inventar en el segle XIX per les seves finalitats curatives del mal de coll i la tos.

Es feien amb l’arrel del malví, una planta amb aquestes propietats. Extreien el suc de les arrels de la planta i afegien ous i sucre, feien una massa que es transformava en una mena de merengue. El resultat va ser tan bo que la gent va començar a comprar-los com a llaminadures.

Desgraciadament amb la industrialització del producte, es va deixar d’utilitzar la planta, amb la consegüent manca de propietats curatives. Ara només és una llaminadura.

Ingredients:

  • 240 grams de sucre glaç
  • 35 grams de maizena
  • 10 fulls de gelatina
  • 300 grams de sucre
  • 200 grams de glucosa líquida
  • Una baina de vainilla
  • Colorant alimentari, si les volem fer de colors.

Preparació:

Primer de tot, remullem els fulls de gelatina en 125 ml. aigua freda.

En un pot posem el sucre amb la glucosa i 125 ml. d’aigua. Ho anem fent a foc lent, remenant contínuament, fins que es dissolgui. Pugem el foc,  col·loquem un termòmetre de caramel i ho deixem fins que arribi a 110 graus. Ens quedarà un xarop.

Posem la gelatina amb l’aigua en un bol de batre i anem afegint el xarop que hem fet amb el sucre, la glucosa i l’aigua. Ho batrem a màxima velocitat, però anem amb cura perquè el caramel s’endureix molt aviat.

Afegim les llavors de la vainilla i batrem novament fins a tenir una massa espessa i esponjosa. Aquí és el moment de dividir-ho en porcions i afegir els colorants que volem.

Posem la barreja ben estesa en un motlle o una safata de forn, folrat amb paper antiadherent engreixat. Amb l’ajuda d’una espàtula anem allisant i ho cobrim amb un altre paper engreixat i ho deixem refredar a la nevera dues hores.

Mentrestant, en un bol, barregem el sucre glaç amb la maizena i un cop freda la barreja, li donem forma de tub o quadrats.

Per tallar-los posarem la barreja de sucre glaç i maizena damunt el marbre de la cuina i posem els tubs o quadrats, traiem el paper antiadherent i els anem tallant, espolsant amb més barreja pel damunt.

Un cop fetes, els guardem en un pot de tancament hermètic.

Tags: Llaminadures

Notícies semblants: