Ingredients:
- Un quilo de caragols
- 100 grams de pernil
- 50 grams de xoriç picant
- 50 grams de cansalada ibèrica
- Una ceba
- Dos tomàquets madurs
- Dos grans d’all i una mica de julivert
- Dos fulls de llorer i una branqueta de farigola.
- Un bitxo
- 10 ametlles i avellanes torrades
- Una llesca de pa torrat
- Un got de vi blanc
- Mig got d’aigua
- Vinagre
- Sal, pebre negre i oli d’oliva verge extra.
Preparació:
Rentem els caragols i els posem en una cassola amb aigua, sal, vinagre i un full de llorer. Els deixem coure 10 minuts i escorrem.
En una cassola de fang amb una mica d’oli, fregim el pernil, el xoriç i la cansalada, tot tallat a trossets molt petits, afegim la ceba ratllada i quan estigui enrossida incorporem el tomàquet ratllat i deixem que es vagi fent el sofregit a foc lent.
Fem una picada amb els alls, el julivert, els fruits secs, el pa torrat, sal i pebre negre. L’afegim a la cassola junt amb el bitxo tallat a trossets petits, el vi blanc i l’aigua.
Quan comenci a arrencar el bull, posem els caragols i ho deixem coure tot junt uns 20 minuts.