Ingredients:
- Una patata
- Una ceba
- Un carabassó
- Una albergínia
- Un pebrot vermell
- Una pastanaga
- Unes branques de bròquil
- Oli d’oliva suau.
Ingredients per la massa de tempura:
- 150 grams de farina
- 250 ml. d’aigua amb gas molt freda o cervesa
- Un ou
- Sal
Preparació:
Rentem i tallem totes les verdures en bastonets, més o menys de la mateixa mida, excepte la ceba, la patata i el bròquil. La ceba la tallem en anelles i la patata en grillons.
Per fer la massa de tempura, en un bol batrem un ou i afegim la farina, barregem bé i anem incorporant l’aigua o la cervesa, remenant contínuament. Ens ha de quedar una textura semblant a la d’una crema. Afegim la sal.
Preparem una paella fonda amb abundant oli, el posem a escalfar. La temperatura ideal és entre 170 i 180 graus, perquè ens quedi una tempura perfecta.
Anem mullant les verdures en la tempura i la fregim, dos o tres minuts, fins que estigui daurada. Les patates les deixem uns 5 minuts. La traiem i la deixem en paper absorbent, perquè tregui l’excés d’oli.
Es pot acompanyar d’una salsa de soja per anar mullant.