CUINA

Recepta de Cuina, Com es fa – Coques de vidre

Ingredients:

  • 1/2 quilo de farina de força
  • 50 grams de mantega
  • 15 grams de sucre
  • 15 grams de sal
  • 25 grams de llevat de forner
  • 75 grams de llet
  • 1 tasseta d’oli d’oliva
  • 100 grams de pinyons
  • Un got petit d’anís.

Preparació:

En un bol gran posem la farina, la sal, el sucre, la llet, l’oli i l’anís, barregem tot bé i ho anem amassant.

Afegim la mantega a temperatura ambient, el llevat desfet i continuem pastant. Si cal, afegim una miqueta d’aigua. Ha de quedar una pasta fina i elàstica que no es trenqui quan l’estirem. Fem una bola i la deixem reposar 10 minuts, tapada amb un drap.

Passat els 10 minuts, fem 4 boles, les arrodonim fins que quedin el màxim de fines i les deixem reposar 10 minuts més.

Estirem les boles donant-lis forma de coques allargades i ben fines. Les col·loquem en una safata de forn, escampem oli pel damunt amb l’ajuda d’un pinzell i posem els pinyons (remullats perquè no es cremin). Les deixem reposar 5 minuts més abans d’anar al forn.

Espolsem força sucre pel damunt i les fiquem al forn, prèviament escalfat a 220 graus. Les deixem coure 10 minuts, han de quedar ben torrades, sense cremar-se. Un cop les traiem les pintem amb anís pel damunt.

Tags: Coca, vidre

Notícies semblants: