Recepta de cuina, Com es fa – Bunyols de bacallà


Ingredients:

  • 300 grams de morro de bacallà dessalat
  • Dos ous
  • Mig got de llet
  • 200 grams de farina
  • Dos grans d’all i una mica de julivert
  • Mig sobre de llevat en pols
  • Sal i oli d’oliva suau.

Preparació:

Fem una picada amb els alls i el julivert, desfem el bacallà i l’afegim a la picada, acabant de picar-ho tot junt amb la mà del morter.

Afegim els ous, remenem i incorporem la llet. Barregem la farina amb el llevat i l’anem afegint al bacallà. Ha de quedar una massa no molt compacta i esponjosa.

En un cassó o en la fregidora, posem abundant oli, quan estigui ben calent, amb dues culleres anem agafant la massa i la tirem a l’oli, ràpidament suraran i quan veiem que comencen a daurar-se, els traiem i els deixem escórrer en paper absorbent.