Ingredients:
- 250 grams de cigrons cuits
- Dues pastanagues
- Un pebrot verd
- Un gra d’all i una mica de julivert
- Dos ou
- Un llesca de pa de motlle
- Llet
- Pa ratllat
- Sal, pebre negre i oli d’oliva verge extra.
Preparació:
Pelem les pastanagues i les tallem a trossets molt menuts i les posem a fregir junt amb l’all i el pebrot, també tallat molt petit. Quan les verdures estiguin fetes, afegim els cigrons aixafats amb una forquilla i deixem coure cinc minuts, remenant. Ha de quedar una massa bastant compacta.
Ho traiem i salpebrem, afegim un ou i la llesca de pa de motlle remullada en llet. Barregem tota la massa i ja ho tenim a punt per fer les mandonguilles.
Anem fent boletes, passant-les per ou batut i arrebossant-les amb pa ratllat. Un cop fetes, les fregim en una paella amb abundant oli ben calent, fins que estiguin daurades. Les traiem i les deixem escórrer en paper absorbent.
Les podem servir com a tapa d’un vermut, acompanyades d’una bona amanida o si voleu, podeu fer-les amb una samfaina o amb salsa de tomàquet.