Recepta de Cuina, Com es fa – Mandonguilles de cigrons


Ingredients:

  • 250 grams de cigrons cuits
  • Dues pastanagues
  • Un pebrot verd
  • Un gra d’all i una mica de julivert
  • Dos ou
  • Un llesca de pa de motlle
  • Llet
  • Pa ratllat
  • Sal, pebre negre i oli d’oliva verge extra.

Preparació:

Pelem les pastanagues i les tallem a trossets molt menuts i les posem a fregir junt amb l’all i el pebrot, també tallat molt petit. Quan les verdures estiguin fetes, afegim els cigrons aixafats amb una forquilla i deixem coure cinc minuts, remenant. Ha de quedar una massa bastant compacta.

Ho traiem i salpebrem, afegim un ou i la llesca de pa de motlle remullada en llet. Barregem tota la massa i ja ho tenim a punt per fer les mandonguilles.

Anem fent boletes, passant-les per ou batut i arrebossant-les amb pa ratllat. Un cop fetes, les fregim en una paella amb abundant oli ben calent, fins que estiguin daurades. Les traiem i les deixem escórrer en paper absorbent.

Les podem servir com a tapa d’un vermut, acompanyades d’una bona amanida o si voleu, podeu fer-les amb una samfaina o amb salsa de tomàquet.