CUINA

Recepta de Cuina, Com es fa – Patates d’Olot

Ingredients:

  • Un quilo de patates de la Garrotxa
  • 150 grams de carn picada (meitat porc, meitat vedella)
  • 150 grams de botifarra de perol
  • 80 grams de nata per cuinar
  • Tres ous
  • Dos tomàquets madurs
  • Una cabeça d’alls
  • Dues cebes de Figueres
  • Romaní
  • 1/2 got de vi ranci
  • Nou moscada
  • Sal, sal grossa, pebre negre, oli d’oliva verge extra i oli suau per fregir les patates.

Preparació:

Escalivem al forn la cabeça d’alls durant 35 minuts a 220° amb sal grossa.

Fregim una branqueta de romaní a foc lent amb abundant oli d’oliva verge extra.

Pelem i rentem les patates, les tallem a rodanxes d’un cm aproximadament i les fregim en l’oli de romaní. No cal fer-les del tot, han de quedar mig cuites. Les traiem i les deixem escórrer en paper absorbent. Les puntes de les patates que ens sobrin les posem en el got de la batedora.

En una paella amb una mica de l’oli de romaní on hem fregit les patates, fem un sofregit amb la ceba tallada molt petita, fins que quedi ben rossa.

Afegim el vi ranci, el tomàquet ratllat i deixem que vagi fent xup-xup a foc lent.

En el got de la batedora on tenim les patates que ens han sobrat, posem els grans d’all escalivats, afegim la nata, sal, pebre negre i ho triturem.

En una altra paella amb el mateix oli de romaní, posem la carn picada i la botifarra de perol desfeta.
Un cop s’hagi enrossit, afegim el sofregit i un polsim de nou moscada, deixem coure 5 minuts, incorporem el que tenim al got de la batedora i ho deixem 5 minuts més a foc lent.

Anem fent parelles de patates de la mateixa mida, en una de les parts posem el farcit, sense que arribi del tot a la vora de la patata, ho tapem amb l’altra patata i ho tanquem amb dos escuradents.

Separem els rovells dels ous de les clares, els rovells els guardem a la nevera, ben tapats per aprofitar en un altre plat i batem les clares, no cal a punt de neu, però sí ben batudes.

Amb cura que no se’ns obrin les patates, les agafem pels escuradents, les arrebossem amb les clares batudes i les fregim en una paella amb abundant oli d’oliva suau.

Per la contundència del plat, no són unes patates d’acompanyament, és un veritable primer plat.

Tags: Olot, Patates

Notícies semblants: