Recepta de Cuina, Com es fa – Patates amb bacallà


Ingredients:

  • 600 grams de morro de bacallà
  • 600 grams de patates
  • Una ceba
  • Dos grans d’all
  • Un bitxo
  • Una culleradeta de pebre vermell dolç
  • Una cullerada de farina
  • Un got petit de vi blanc
  • Sal i oli d’oliva verge extra.

Preparació:

Enfarinem el bacallà i el fregim en una paella amb oli ben calent. No cal que el deixem fregir del tot, només que quedi enrossit per fora. El retirem i el reservem en paper absorbent.

A la mateixa paella, fem un sofregit amb la ceba i els alls, tot ben picat. Quan estigui daurat, afegim el bitxo i les patates pelades i tallades a daus. Ho deixem coure deu minuts.

Incorporem el pebre vermell, una mica de sal, però poca, ja que el bacallà ja és salat, el vi blanc i una mica d’aigua i ho deixem coure deu minuts més.

Finalment, afegim el bacallà desfet i el deixem coure tot junt uns 4 o 5 minuts més. Rectifiquem de sa, si cal i emplatem.