CUINA

Sabeu qui va fer el primer croissant del món?

L’origen del croissant

Hi ha moltes llegendes sobre l’origen del croissant, però la que sembla més real és que durant la invasió d’Europa per part de l’Imperi Otomà en el segle XVII, quan van arribar a Viena, es van trobar que la ciutat estava emmurallada i no podien avançar. Els 200.000 soldats otomans van decidir fer uns túnels per sota la muralla que els portes directament al centre de la ciutat i així sorprendre els seus habitants.

Com sabem, ser forner és una feina de nit, així que  Viena dormia mentre l’exèrcit otomà cavava els túnels, tota la població menys els forners que estaven preparant el pa per l’endemà. En sentir el soroll van donar l’alarma de l’emboscada que estaven preparant els turcs i gràcies a ells van poder fer front a l’àtac i els otomans van ser derrotats.

Per celebrar la victòria i la resistència de la ciutat de Viena, els forners van fer un brioix en forma de lluna creixent, la mateixa lluna que tenen els turcs a la seva bandera. Era una de forma de dir que es van menjar als turcs abans d’esmorzar.

Avui en dia és un dels ingredients més popular d’un bon esmorzar a tota Europa i a Catalunya.

Els ingredients per un bon croissant són, una bona farina de força, llevat, aigua freda, sucre, sal i mantega. El secret és un bon amassat i un bon temps de repòs.

Tags: Croissant

Notícies semblants: