Recepta de Cuina, Com es fa – Macarons


Ingredients pels macarons:

  • 130 grams d’ametlla molta
  • 150 grams de sucre glaç
  • Dues clares d’ou
  • Colorant alimentari vermell
  • 50 grams de gerds i uns fulls de menta, per acompanyar

Ingredients pel farcit de crema de mantega:

  • 125 grams de mantega
  • 180 grams de sucre glaç
  • Unes gotes d’essència de vainilla

Preparació:

Batem les clares d’ou a punt de neu i afegim el sucre glaç, sense parar de batre, afegim l’ametlla molta, el colorant i ho barregem tot bé fins que ens quedi un color homogeni.

Cobrim una safata amb paper de forn, introduïm la barreja en una mànega pastissera i anem fent petits munts, no han de quedar plans, han de quedar en forma de petita muntanya, per tenir la forma rodona.

Deixem reposar una hora a temperatura ambient, fins que es faci una fina crosta. Els fiquem al forn, prèviament escalfat a 175 graus i el deixem coure de 10 a 15 minuts. Quan estiguin secs, sense torrar-se, els traiem i els deixem refredar. Un cop freds, retirem el paper de forn i els reservem.

Per fer el farcit, posem la mantega, a temperatura ambient, en un bol i la batem amb unes varetes fins que tingui una textura esponjosa.

Afegim el sucre glaç, a poc a poc i sense parar de batre,  afegim unes gotes d’essència de vainilla. Amb aquesta crema de mantega i sucre, untem una part dels macarons i els tapem amb un altre.

Servim acompanyats de fruites del bosc, en aquest cas hem posat gerds.

Si volem fer el farcit de xocolata, posem la mantega amb xocolata de cobertura i fem la crema.