Sabies que les nous són bones pel cervell?

CURIOSITATS I PROPIETATS DE LES NOUS

Antigament la gent creia que les nous fomentaven la intel·ligència per la forma de cervell que té aquest fruit.

L’arbre de les nous és la noguera, sembla que va arribar a Europa, procedent de la Xina o Pèrsia, de la mà dels romans. La seva fusta és molt preuada per fer mobles i instruments musicals.

Les nous tenen moltes propietats per la salut pel seu contingut nutricional, fomenta la memòria, milloren la salut cardiovascular i són molt eficaces en la prevenció de les malalties neurodegeneratives, estrès i cansament.

A Amèrica va arribar des d’Espanya, per això a Mèxic li diuen “Nuez de Castilla” i actualment Califòrnia és un dels majors productors d’aquest fruit.

Les nous quan són verdes contenen cianur, és per això que diuen que si ens adormim sota una noguera, quan despertem tenim mal de cap. Durant la becaina hem inhalat cianur.

Hi ha països que en els casaments, en lloc de llençar arròs llencen nous com símbol de felicitat, fertilitat i bona sort. A l’antiga Roma, si el nuvi les llençava, volia dir que sempre seria fidel a la seva dona.

Malgrat tots els avantatges que tenen per la salut, també tenen un inconvenient, aporten moltes calories, així que si no volem engreixar, haurem de limitar el seu consum.

Tags: Nous

Notícies semblants: