CUINA

Recepta de Cuina, Com es fa – Flam d’ou.

Ingredients del flam:

  • Un litre de llet sencera
  • Sis ous sencers i dos rovells
  • 250 grams de sucre
  • La pell d’una llimona
  • Una branca de canyella
  • Una beina de vainilla (opcional).

Ingredients pel caramel:

  • 200 grams de sucre
  • 120 ml. d’aigua

Preparació:

Posem la llet al foc amb la branca de canyella, la pell de la llimona i si voleu la beina de vainilla. Quan arrenqui a bullir tanquem el foc i deixem refredar.

Mentrestant es refreda la llet, fem el caramel. En un cassó, posem el sucre i l’aigua al foc i ho deixem fer a poc a poc, veurem que al principi té un color transparent i fa bombolles. Ho hem de deixar coure fins que agafi un color ambre fosc. Un cop fet, anem abocant als motlles del flam, una capa fina a cada flamera i ho deixem refredar.

En un bol batrem els ous sencers i els dos rovells, afegim el sucre i continuem batin amb les varetes elèctriques. Un cop la llet està freda, la colem i l’anem afegint a la barreja d’ous i sucre, a poc a poc i remenant perquè quedi tot ben integrat.

Omplim les flameres, les posem en una safata de forn una mica fonda, per poder fer al bany maria i omplim d’aigua la safata fins a la meitat de les flameres.

Els fiquem al forn a 180 graus uns 35 – 40 minuts. Per saber si ja estan cuits, introduïm una broqueta i si surt neta, ja estan. Deixar refredar a temperatura ambient i ficar-los a la nevera perquè estiguin freds a l’hora de servir.

Els podem acompanyar de nata, fruites vermelles, rom calent, etc.

Tags: Flam

Notícies semblants: