Ingredients:
- Un pollastre sencer
- Una llima o 1/2 llimona
- Dos grans d’all
- Un got de conyac
- Una branca de romaní
- Una branca de farigola llimonera
- Un full de llorer
- Sal, pebre negre i oli d’oliva verge extra.
Preparació:
Buidem i netegem el pollastre, també podem demanar que ens ho facin a la botiga. Socarrimem per si queda alguna ploma, l’untem amb oli i salpebrem, per dins i per fora.
El posem en una plata de forn i el farcim amb la llima o llimona, les herbes i els alls aixafats amb la pell.
Encenem el forn, dalt i baix, a 200 graus i fiquem el pollastre. Quan estigui daurat, anem regant amb el conyac. Depenent de la mida del pollastre, el deixarem fer una hora o hora i quart.
Retirem el pollastre i afegim una mica més de conyac a la plata i una mica d’aigua, deixem reduir i aboquem la salsa damunt el pollastre tallat a quarts.
Si teniu la vareta rostidora al forn, feu el mateix, però claveu el pollastre i tanqueu-lo amb fil de cuina perquè no caigui el farcit. Poseu una plata a sota i anar regant igualment amb el conyac.