Recepta de Cuina, Com es fa – Cataplana de bacallà i llagostins


Ingredients:

  • 3/4 de quilo de morro de bacallà al punt de sal
  • 250 grams de llagostins
  • Una ceba
  • 2 grans d’all
  • Dos tomàquets madurs
  • Un pebrot vermell
  • Dues nyores
  • Un got de vi blanc
  • Dues fulles de llorer
  • Una cullerada de pebre vermell dolç
  • Una cullerada de farina
  • Sal, pebre blanc i oli d’oliva verge extra.

Preparació:

Posem les nyores en remull dues hores abans i pelem els llagostins.

En una cassola amb una mica d’oli fem un sofregit amb la ceba, els alls i el pebrot, tot tallat ben petit. Quan estigui enrossit afegim els tomàquets ratllats i deixem a foc lent uns deu minuts.

Salpebrem, afegim la carn de les nyores, el pebre vermell i una cullerada de farina, remenem i posem el got de vi i deixem que redueixi.

Posem un got d’aigua i quan comenci a bullir, reduïm el foc i incorporem el bacallà a trossos i el llorer. Ho deixem coure uns deu minuts. Tres minuts abans de tancar el foc, afegim els llagostins.