Ingredients:
- Un quilo de crancs de riu
- Una ceba
- 8 tomàquets madurs
- 2 grans d’all
- 2 pebrots assecats
- 2 nyores
- Un bitxo
- Un got petit de vi blanc
- Dues fulles de llorer
- Uns grans de pebre negre
- Sal i oli d’oliva verge extra.
Preparació:
Posar en remull els pebrots i les nyores.
En una cassola amb una mica d’oli, fem un sofregit amb la ceba i els alls, tot ben trinxat. Quan la ceba estigui enrossida, afegim els tomàquets ratllats i deixem que es vagi fent el sofregit.
Afegim el bitxo a trossets i la carn dels pebrots i les nyores, salpebrem i posem el vi.
Quan el vi hi hagi reduït una mica, passem la salsa per un colador xinès i la tornem a la cassola. Afegim els crancs amb les fulles de llorer i uns granets de pebre i si cal una mica d’aigua calenta.
Deixem coure cinc minuts sacsejant la cassola perquè agafin el gust de la salsa. El cranc de riu estarà cuit quan agafi un color vermell intens.